de Oudheidkamer in Eemnes.
de Oudheidkamer in Eemnes. Foto: Historische Kring Eemnes

Hoe communiceerde men tijdens de Tweede Wereldoorlog?

Historie

EEMNES - In de Oudheidkamer in Eemnes is vanaf aanstaande vrijdag 3 mei een tentoonstelling te zien met daarin communicatiemiddelen die werden gebruikt tijdens de Tweede Wereldoorlog. De expo wordt georganiseerd door de Historische Kring Eemnes.

Communicatie in de Tweede Wereldoorlog was heel anders dan nu: geen mobieltjes, geen internet en zelfs geen TV. Hoe communiceerde men destijds? De tentoonstelling laat zien hoe het leger en burgers van informatie werden voorzien. De expo bestaat uit onder andere originele radio’s, zenders en vlaggen. Ook werden postduiven vaak als communicatiemiddel gebruikt.

Rondleidingen

Uit het depot van de Historische Kring worden ook een aantal andere voorwerpen tentoongesteld die met Eemnes tijdens WOII te maken hebben, zoals een parachute, een bomscherf, een schilderij van een onderduiker, een poster, persoonsbewijzen, bonkaarten en en affiches met verordeningen. Men kan de tentoonstelling zelf bezoeken, maar er worden ook rondleidingen gegeven van ongeveer drie kwartier.

Naast de standaard openingstijden op zaterdag van 14.00 tot 16.00 uur is deze expositie ook te bewonderen op 3, 8, 10 15, 16 en 17 mei van 14.00 tot 16.00 uur.

De tentoonstelling is te zien in de Oudheidkamer van de Historische Kring aan de Raadhuislaan 2a, in Eemnes. De toegang is gratis, maar een donatie wordt door de organisatie wel op prijs gesteld. Groepen kunnen ook op andere dagen en tijdstippen langskomen. Mail om een afspraak in te plannen naar: info@historischekringeemnes.nl.

Uit de krant