Onder grote belangstelling werd het straatnaambord onthuld.
Onder grote belangstelling werd het straatnaambord onthuld. Foto: Gemeente Laren

Wethouder Ton Stam onthult Larens nieuwste straatnaam: Dokter W.A. Boekelmanpad

Algemeen

LAREN - Het naamloze pad tussen de Zevenenderdrift en de Postiljon is vernoemd naar internist Wim Boekelman. Wethouder Ton Stam onthulde het straatnaambord vrijdagmiddag samen met de kinderen van de dokter, onder toeziend oog van familie, vrienden, buurtbewoners en andere geïnteresseerden.

Volgens Stam was de heer Boekelman een zeer gewaardeerde en gerespecteerde inwoner: "Vanuit verschillende perspectieven heeft hij een bijzondere en waardevolle bijdrage geleverd aan Laren en de maatschappij in het algemeen. En daarom is het ook goed als wij vandaag de herinnering aan hem wat meer concreet en levend maken. Dokter Boekelman was een vriendelijk en bescheiden mens, die de wereld en Laren een beetje beter heeft gemaakt."

Ernst Wortel

In zijn toespraak had Stam het ook over de rol die wijlen Ernst Wortel gespeeld heeft bij de benoeming van het pad: "Dat wij hier met elkaar staan, is te danken aan de heer Ernst Wortel. Hij heeft voorgesteld om dit pad te vernoemen naar de heer Boekelman. Het was zijn grote wens."

De heer Boekelman werkte van 1959 tot 1989 als internist in het Sint Jansziekenhuis in Laren en was uit hoofde van zijn functie medisch leider van de Bloedtransfusiedienst van de afdeling Laren-Blaricum-Eemnes. Daarnaast geniet hij bekendheid als vertaler van Latijnse wetenschappelijke teksten uit de tijd van de Tachtigjarige Oorlog. De heer Boekelman woonde sinds 1970 tot aan zijn overlijden in een architectonisch moderne villa aan de Zevenenderdrift in Laren, vlakbij het pad.

Uit de krant