Tevreden gezichten bij het tekenen van het coalitieakkoord.
Tevreden gezichten bij het tekenen van het coalitieakkoord. Foto: Bob Awick

Blaricum klaar voor de start - Strijdbijl met DAB begraven

Algemeen

BLARICUM - Coalitiepartijen Hart voor Blaricum, De Blaricumse Partij en het CDA hebben het coalitieakkoord gepresenteerd en ondertekend. De coalitie wil graag in een goed bestuurde, zelfstandige gemeente Blaricum blijven samenwerken met het gezamenlijk ambtenarenapparaat met Laren en Eemnes. Daar waar mogelijk gaat de coalitie een intensieve samenwerking met anderen niet uit de weg en wordt er gestreefd naar een zo breed mogelijk draagvlak voor het bereiken van overeenstemming en het vermijden van conflicten in de raad.

Met alle partijen zijn gesprekken gevoerd. Samengaan met VVD en D66 lukte niet, omdat deze partijen een andere koers varen qua zelfstandigheid. Met DAB zag formateur Anne-Marie Kennis het niet zitten omdat de onderlinge relatie onder spanning stond. Maar de strijdbijl met de heer Bruintjes is begraven, zo laat ze merken. "We hebben afgesproken in gezamenlijkheid constructief te werk te gaan." Meerdere punten van DAB (vooral "betrek de burger") zijn in het akkoord opgenomen. Geen nieuwe items, maar een soort verdieping en concretisering van de punten in het akkoord.

D66 Blaricum is minder te spreken over de werkwijze van de coalitiepartijen en ziet het streven naar een raadsbreed gesteund programma van HvB, DBP en CDA als een betrekkelijk loos gebaar. De VVD heeft de coalitie helemaal geen input gegeven.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant