Afbeelding
Foto: PR

Resultaten draagvlakonderzoek naar Huis van Eemnes bekend - Meerderheid is vóór

Politiek

EEMNES  - Als het aan de inwoners van Eemnes ligt, komt het Huis van Eemnes er. Gewoon op Veld 4 aan de Noordersingel. Dat is de uitslag van het draagvlakonderzoek Huis van Eemnes dat op dit moment officieel naar buiten wordt gebracht. 

Van een meerderheid van de geënquêteerden mag de ontwikkeling van het Huis van Eemnes worden voortgezet. In totaal hebben 1.388 mensen hun vragenlijst ingestuurd. Dat is 55,6% van de mensen die de vragenlijst heeft ontvangen. Deze respons zorgt met een betrouwbaarheid van 95% voor een foutmarge van maximaal 2,4%.

Er zijn drie vragen gesteld aan de inwoners: 1. Bent u voor of tegen het idee van het Huis van Eemnes als centrale ontmoetingsplaats met een sporthal, bibliotheek en zalencomplex? Voor: 79,2% - Tegen: 20,8%. 2. Bent u voor of tegen de nieuwbouw van het Huis van Eemnes op de locatie Noordersingel? Voor: 54,6% - Tegen: 45,4%. 3. Moet de gemeente stoppen of doorgaan met de ontwikkeling van het Huis van Eemnes aan de Noordersingel, wetende dat stoppen minimaal 2.5 miljoen euro kost? Doorgaan: 62,4% - Stoppen: 37,6%.

De raadsleden hebben de resultaten van het onderzoek inmiddels ook binnen. De inhoudelijke behandeling ervan is in de raadsvergadering van maandag 28 mei. De gemeenteraad beslist dan over het stoppen of doorgaan met de ontwikkeling van het Huis van Eemnes op de locatie Noordersingel.

Uit de krant