Karin van Hunnik.
Karin van Hunnik. Foto: Larens Behoud

Karin van Hunnik (Larens Behoud): 'CDA gaat topvrouw Maria Klingenberg missen'

Politiek

LAREN - Het plotseling aangekondigde vertrek van CDA Laren kopstuk Maria Klingenberg houdt de gemoederen in Laren flink bezig.

Karin van Hunnik (nr 2 op kieslijst Larens Behoud) zegt daarover: "CDA Laren verliest hiermee zijn constante factor in de gemeenteraad, maar met het vertrek van Maria verliest de gemeente Laren ook een stevige vrouwelijke bestuurder die gedurende tientallen jaren met hart en ziel heeft meegebouwd aan een sterk en zelfstandig Laren."

Klingenberg heeft in haar lange politiek carrière als raadslid maar ook als wethouder altijd met een menselijke maat de belangen van Laren en de inwoners met verve behartigd. Zij schroomde niet om stevige standpunten in te nemen en daarvoor te vechten, wat haar niet altijd applaus van haar collega CDA bestuurders opleverde.

Slappe knieën

Karin van Hunnik zegt: "Het is voor Laren een slechte zaak dat Maria zich juist nú zich gedwongen ziet op te geven. CDA zou de rug moeten rechten, maar toont slappe knieën." Klingenberg verklaarde afgelopen week zich niet te kunnen verenigen met het besluit van haar mannelijke CDA-collega's Erwin van den Berg en Carel van Hest om zelfstandigheid van Laren bij voorbaat op te geven, terwijl in de coalitie harde afspraken zijn gemaakt te blijven strijden voor zelfstandigheid van ons unieke dorp.
Larens Behoud-voorzitter Timo Smit: "Dit soort stevige vrouwen heeft Laren hard nodig; vandaar dat bovenaan onze kieslijst een aantal zeer betrokken en ervaren vrouwelijke inwoners van Laren staat'. Naast de topjuriste Karin van Hunnik brengt Larens Behoud ook de zeer ervaren bestuurder Ingrid Hentenaar en relatieve nieuwkomer Kirsten Reuchlin in; verderop de kieslijst staan nog 7 vrouwen op de kieslijst van Larens Behoud waaronder Antoinetty van den Brink.

Uit de krant