Orkest brengt kindersprookje De Bremer Stadsmuzikanten tot leven.
Orkest brengt kindersprookje De Bremer Stadsmuzikanten tot leven. Foto: Huis van Eemnes

Orkest brengt kindersprookje ‘De Bremer Stadsmuzikanten’ tot leven: ‘Een spannend verhaal’

Kunst & Cultuur

EEMNES - Muziekvereniging St. Jan presenteert aankomende zondag 24 maart het sprookje De Bremer Stadsmuzikanten van gebroeders Grimm voor kinderen vanaf 4 jaar in het theater van het Huis van Eemnes. Na het succes van Rapunzel is nu dit sprookje aan de beurt.

“Elk kind groeit op met sprookjes zoals Sneeuwwitje en De Zeven Dwergen, De Gelaarsde Kat en Doornroosje. Veelal worden deze sprookjes voorgelezen door (groot)ouders of worden ze bekeken in een Disney-versie op televisie, maar hoe leuk is het om een sprookje live bij te wonen?”, vraagt een woordvoerder van de organisatie.

Ezel loopt weg van huis

Samen met vertelster Louise Römer brengt het orkest het sprookje van De Bremer Stadsmuzikanten tot leven. “Een spannend verhaal over de ezel die van huis wegloopt en naar Bremen wil gaan. Onderweg ontmoet hij een kat, een hond en een haan en samen vervolgen ze hun tocht naar Bremen. Maar komen ze daar wel aan?”

Kinderen kunnen actief deelnemen aan het concert: ze spelen samen met het orkest een muziekstuk. “Als de (groot)ouders en andere volwassenen goed maat kunnen houden, mogen zij ook meedoen”, grapt de woordvoerder.

Het concert begint om 16.00 uur aan de Noordersingel 4. Een kaartje voor kinderen tot 12 jaar kost 3,50 euro. Kaarten reserveren kan via www.ticketkantoor.nl/shop/kinderconcertstjan.