Wijkagent Wesley Roubos.
Wijkagent Wesley Roubos. Foto: Carin van den Berg
UPDATE

Wijkagent Wesley Roubos uit Eemnes haalt uit na scheldpartij op Facebook

Politie

EEMNES - De Eemnesser wijkagent Wesley Roubos haalt op Facebook uit naar een inwoner van Eemnes, die zijn collega's via de sociale media uitscheldt voor klootzakken. Dit naar aanleiding van een verkeerscontrole - gistermorgen - op de Noordersingel.

Vandaag is Roubos op huisbezoek geweest bij de Eemnesser en gesproken over het voorval van vorige week. "Simon heeft zelf contact met mij opgenomen. Respect. Na een goed gesprek en een excuus van zijn kant hebben wij dit incident achter ons gelaten."

Eerder schreef wijkagent Roubos op Facebook. "Beste Simon", schrijft Roubos. "Ik zag dat je vandaag meerdere berichten op onze Fb-pagina heb geplaatst. Leuk dat je ons volgt! Sorry voor mijn late reactie maar het was druk met meldingen vandaag. Toch voel ik de behoefte om op je eerste bericht te reageren.
Voor zo ver ik weet kennen wij elkaar niet. Ik heb voor de zekerheid ook nog navraag gedaan bij de collega's die vanochtend tijdens de controle aanwezig waren, die kennen je ook niet. Kennelijk zijn wij door onze werkzaamheden opgevallen en zijn wij in het hokje klootzakken weggezet. Jammer! Wij stonden daar namelijk om de verkeersveiligheid binnen Eemnes te vergroten."

Hij verhaalt verder: "Als wijkagent, maar ook mijn collega's staan altijd open voor een gesprek. Echter als men op straat klootzakken tegen ons zou zeggen, was je direct aangehouden geweest en overgebracht naar het politiebureau. Niet omdat wij niet tegen een stootje kunnen maar omdat dit valt onder belediging en dat is strafbaar. Zo ga je gewoon niet met elkaar om! Via sociale media is het soms makkelijk en verleidelijk om ongenuanceerd je mening te geven. Echter deze uitlating is via sociale media ook strafbaar. Voor een stukje zelfbescherming ben ik zo vrij geweest om je eerste berichtje te verwijderen."

In een andere reactie onder hetzelfde bericht schrijft Roubos: "Ik zie vervolgens een ander berichtje over dat wij boeven moeten vangen in verband met de stijging van de woninginbraken. Eerst uitschelden en dan kritische vragen stellen. Wij zijn het daar helemaal mee eens en wij halen alles uit de kast om dit probleem aan te pakken. Wij nemen zichtbare en onzichtbare maatregelen. Help je ons mee om dit probleem op te lossen?
Ik zou graag een bakje koffie met je drinken en dan ben je direct in de gelegenheid om in persoon je excuus te maken. Zou je mij een persoonlijk bericht willen sturen met je telefoonnummer?"

Uit de krant