Statenlid Claudia Weemhoff (l) en Ellen van Brakel van D66 Laren overhandigen de taart van Martin Zwanikken.
Statenlid Claudia Weemhoff (l) en Ellen van Brakel van D66 Laren overhandigen de taart van Martin Zwanikken. Foto: D66 Laren

Valentijnstaart voor SRV-man Martin Zwanikken

Mensen

LAREN - D66 Laren heeft haar jaarlijkse Valentijnstaart aan de SRV-man Martin Zwanikken gegeven.

"Niet dat hij dit werk als vrijwilliger doet, maar hij is voor al onze, vaak alleenstaande, oudere inwoners in ons dorp heel erg belangrijk, waarvoor hij meer doet dan alleen de boodschappen voorrijden", aldus D66 Laren.

"Wij als D66 maken ons soms zorgen over de zelfredzaamheid van kwetsbare medebewoners in Laren. Het is dan ook fijn om te weten dat bij ons op vaste tijden een rijdende winkel langskomt. Het is echter ook schrijnend te moeten constateren dat Zwanikken voor hen soms het enige contact is dat zij eenmaal per week hebben met de buitenwereld. Hij werkt dan ook tot in de late uurtjes van de avond door. Dat komt niet alleen omdat hij graag dit praatje even met hen maakt. Nee, ook omdat hij nooit te beroerd is om eerst even het  boodschappenlijstje op te halen, daarna de boodschappen op de keukentafel te zetten en ze ook nog uitpakt en in de koelkast zet als het moet."

Zwanikkens werk begint al vroeg in de ochtend. "Vrouw en kinderen werken dan, voor schooltijd, al jaren alle dagen mee om de wagen te bevoorraden. Daarna is het eerst de grote bestellingen rondrijden met het bestelbusje en pas na de middag rijdt hij dan de wijken in. Want ja, zoals Martin zelf zegt, "je kunt natuurlijk niet al voor tienen bij deze ouderen aan de deur kloppen. Dan is de wijkzuster nog niet langs geweest om ze aan te kleden". Martin Zwanikken is volgens D66 "een bescheiden Larense jongen met het hart op de goede plaats".

Uit de krant