Gedeputeerde Jack van Hoek roept op om samen aan de slag te gaan met de voorgenomen fusie.
Gedeputeerde Jack van Hoek roept op om samen aan de slag te gaan met de voorgenomen fusie. Foto: Kenneth Stamp

Gedeputeerde wil 'samen aan de slag' met fusie

Politiek

LAREN/BLARICUM - Gedeputeerde Jack van der Hoek, vanuit de provincie betrokken bij de herindeling, gaat in zijn blog in op het voorgenomen besluit tot fusie van Huizen met Blaricum en Laren en roept op om hiermee samen aan de slag te gaan.

In zijn blog zegt hij onder andere: "Het is een misverstand te denken dat 'open overleg' betekent dat de standpunten van alle partijen worden overgenomen. Dat kon ook niet, omdat de gemeenten zeer verschillende standpunten hadden."

Verrast
"Dit zorgde ervoor dat GS besloten zelf de knoop door te hakken. Op zo'n moment neemt de provincie haar verantwoordelijkheid. Ik snap dat het GS-besluit de gemeenten Huizen, Blaricum en Laren het meest heeft verrast."

Extra vergadering

De gemeente Laren heeft vanavond (acht uur) een extra raadsvergadering ingelast, waarbij de door het college verstuurde zienswijze wordt besproken. Liberaal Laren draagt dan het college middels een motie op "de juridische juistheid van de door de provincie Noord-Holland op grond van de wet Arhi gevolgde procedure te onderzoeken, bij voorkeur in gezamenlijkheid met de gemeenten Eemnes en Blaricum" en D66 dient een motie van afkeuring in met betrekking tot het agendapunt 'Arhi-procedure'.

Uit de krant