SV Laren'99 boekte een riante overwinning op AS'80 uit Almere: 0-13.
SV Laren'99 boekte een riante overwinning op AS'80 uit Almere: 0-13. Foto: John Timmerman

Simpele overwinning SV Laren '99 in Almere op AS’80

Sport

LAREN - Op het zonovergoten sportpark in Almere had SV Laren '99 wel een zeer makkelijke middag tegen het op de vijfde plaats staande AS’80. De spelers onder leiding van trainer Fred Roest wisten deze partij met maar liefst 0-13 te winnen.

De eerste helft zag het hier nog niet helemaal naar uit. Beide ploegen gaven veel ruimte weg en lieten elkaar voetballen. De Laarders kwamen echter binnen tien minuten via een doelpunt van Rick Hoofd op voorsprong. Hierna kon AS'80 redelijk meevoetballen en kwam ook tot een enkele mogelijkheid. Doelman Ingmar van Rosmalen wilde vandaag weer de 'clean sheet' houden en trad enkele malen goed handelend op. Bart Kaarsgaren en Mark Hop zorgden met rake kopballen dat voor de rust de 0-3 op het scorebord kwam.
Trainer Roest kon zich in de rust drie wissels permitteren. Jeroen Kaarsgaren kwam Wietse Broere vervangen, Jeroen Roest verving Rick Hoofd en Jeffrey van ’t Wout verving Stijn Creemers. Na een kwartier scoorde Jeroen Kaarsgaren de 0-4 en hierna was de fut eruit bij de mopperende Almeerders. Laren bleef gewoon doorgaan en liep uit tot een niet eens geflatteerde 0-13 einduitslag. De doelpuntenmakers deze middag waren: Mark Hop (viermaal), Jeroen Kaarsgaren, Bart Kaarsgaren en Jeroen Roest (tweemaal), Rick Hoofd, Rudger Nordermann en Gijs Vermijs elk één keer.

Door de nederlaag deze week van naaste concurrent Weesp heeft Laren nu zes verliespunten minder. Ongeslagen met 13 gespeeld en 39 punten. Vermeldenswaard is dat ook het tweede selectieteam onder leiding van trainer Walter Bout, dat ook voor het eerst op zaterdag speelt, dezelfde cijfers toont.

Volgende week speelt SV Laren'99 thuis op het Schuilkerkpad om 14.30 uur tegen Real Sranag uit Amsterdam. Dit is een inhaalwedstrijd, de laatste van de eerste periode.