De imkervereniging tijdens de historische optocht in 1946.
De imkervereniging tijdens de historische optocht in 1946. Foto: Aangeleverd

Fietstocht langs bijen; VBBN bestaat 100 jaar!

Evenementen

LAREN - In het kader van het honderdjarig jubileum van de vereniging, zet de Vereniging tot Bevordering der Bijenteelt in Nederland Laren -Blaricum (VBBN) op zondag 28 april een fietsroute uit. 

“De route is ongeveer 25 kilometer lang en leidt langs bijen maar ook langs andere bijzondere plekken”, vertelt Ronald Brouwer, secretaris van VBBN. De start is vanaf 12:00 uur bij de poffertjeskraam op de Brink. Daar kunnen deelnemers de route ophalen of de tekst downloaden. “Onderweg is er veel te zien en te beleven.” De afwisselende route voert langs twee bijenschansen van de VBBN; de Ludenschans en het Biezembos.

‘Prachtige en afwisselende route’

Organisator Jan de Wit: “Het is een prachtige en afwisselende route. Onderweg worden een aantal andere plaatsen aangedaan die met de bijen te maken hebben, maar ook een paar stops waar men een verfrissing kan kopen”.

Afhankelijk van de snelheid en de lengte van de stops zijn de fietsers ongeveer twee uur onderweg. “Aan het einde van de rit kunnen de deelnemers nog even langs het splinternieuwe 4-sterren insectenhotel in de tuin van het Brinkhuis. Bij terugkomst bij de poffertjeskraam staat er een hapje en een drankje klaar.

Deelname is gratis.

Uit de krant