Kerkdienst International Church The Garden
Kerkdienst International Church The Garden Foto: ICTG

Wekelijke bijbelstudies uitgegroeid tot internationale kerk

Algemeen

LAREN - Dat de wekelijkste bijbelstudies, georganiseerd in de achtertuin van de Hilversumse Evert & Géraldine Nooter-van Amerom, zich zouden ontwikkelen tot een groot netwerk van mensen die voor elkaar klaar staan, hadden ze nooit kunnen bedenken. Deze bijeenkomsten zijn uitgegroeid tot de ‘Internationale kerk The Garden’.

Gelovigen - niet alleen uit Nederland en wonende in Het Gooi, maar afkomstig uit bijvoorbeeld Zuid-Afrika, Amerika, Oekraïne, Filipijnen en Engeland - komen samen bij de internationale kerk voor verbintenis. Ook start de kerk verschillende projecten zoals kleding te verzamelen en eten uit te delen aan mensen die daar behoefte aan hebben.

De gedachte achter de naam The Garden is niet alleen omdat de kerk is opgericht in een achtertuin, maar in de bijbel wordt er doormiddel van analogieën en metaforen veel over de tuin geschreven. Zo staat de tuin in het teken van groei in het geloof en groeien als mens. Als je geworteld bent, kan je groeien en bloeien in je leven en daarvanuit voor mensen om je heen zorg dragen. Zo is The garden is een mooie naam voor de internationale kerk.

Elke zondag om 11.00 uur is er in de Aula, Langsakker 4 in Laren, een Engelstalige kerkdienst. De inloop van de dienst is om 10:30 uur. Er worden ook regelmatig activiteiten georganiseerd voor kinderen en tieners.

Meer informatie is te vinden op https://icthegarden.com

Uit de krant