Het Hobbema pianotrio verzorgt een concert in het Huis van Eemnes.
Het Hobbema pianotrio verzorgt een concert in het Huis van Eemnes.

Lunchpauzeconcert ‘Huis van Eemnes’

Cultureel

EEMNES - Het Hobbema pianotrio geeft donderdag 20 mei een lunchpauzeconcert in het Huis van Eemnes. Verwacht wordt dat er dan nog geen publiek bij mag zijn.

Het trio bestaande uit Jussi Paananen, viool, Jeanny Beerkens, cello en Yumi Toyama, piano zal werken spelen van Beethoven en Debussy.

Intimiteit en virtuositeit
Een van de mooiste combinaties in de kamermuziek is toch wel het pianotrio, een combinatie van strijkers met piano, waardoor zowel verstilde intimiteit als grote virtuositeit bereikt kunnen worden.

De muziek wordt gebracht door het Hobbema pianotrio, bestaande uit musici uit Finland, Japan en Nederland die door hun verschil in afkomst een geheel eigen temperament hebben en verrassende ideeën met zich meebrengen in hun samenspel. 

Meeslepend
Het Hobbema pianotrio heeft dit keer gekozen voor Beethoven’s „Geistertrio“ in d, op.70 en Debussy’s meeslepende pianotrio gevolgd door muziek die ook in een café beluisterd zou kunnen worden.

Helaas mag nog geen publiek bij het concert toegelaten worden, maar het concert is te volgen op gratis live stream https://youtu.be/hBOTWglcoQ0.

Uit de krant