Liesbeth Nap ontvangt cadeau van Wilma de Boer-Leijsma.
Liesbeth Nap ontvangt cadeau van Wilma de Boer-Leijsma. Foto: Mark de Weger

DKC sluit tentoonstelling af met prijsuitreiking

Cultureel

EEMNES - Tijdens de afsluiting van de overzichtstentoonstelling van de deelnemende kunstenaars van ‘Een Dijk van Kunst en Cultuur’ (DKC) reikte wethouder Wilma de Boer-Leijsma de prijs van de cliëntenjury van Kijkoor uit aan Liesbeth Nap.

De afsluiting vond plaats op 25 september in Kunstcentrum Kijkoor, waar een groep cliënten een aantal dagen per week kunst maakt. Nico Bierlaagh, een van de leidinggevenden in Kijkoor, heeft die dag eerst met een aantal cliënten de overzichtstentoonstelling bezocht. Hij heeft met hen gekeken naar de kunstwerken: hoe ze gemaakt waren, wat ze voorstelden, wat voor kleuren er gebruikt waren en of ze de werken mooi vonden. “Voor de cliënten was het heel leuk om naar kunst van ‘buitenstaanders’ te kijken”, vertelt het DKC-comité. 

De cliëntenjury, bestaande uit Charlot, Erna, Nico en voorzitter van het DKC-comité Reggie van Berkel, hebben vervolgens onafhankelijk van elkaar het kunstwerk uitgekozen die zij het mooist vonden. Liesbeth Nap won met haar schilderij, waarop haar man op een bank zit te genieten van de bergen om hem heen. “Ik zou zo graag op die bank willen zitten naast die man”, vertelt jurylid Charlot. Erna voegt daaraan toe: “Ik vind die bergen zo mooi. Ik word daar rustig van.”

Daarnaast reikte wethouder De Boer-Leijsma aan de vijf genomineerden van de Eemnesser Cultuurprijs een oorkonde uit met daarop het juryrapport van 29 augustus, de dag van ‘Een Dijk van Kunst en Cultuur’ Eemnes 2021. “Het was een mooie afsluiting van een geslaagde kunstroute”, aldus het DKC-comité, “die doet uitkijken naar de volgende keer over twee jaar.”

Uit de krant