Eén van de activiteiten uit de nieuwe ontdek-gids.
Eén van de activiteiten uit de nieuwe ontdek-gids. Foto: GNR

Nieuwe ontdek-gids bij Speelbos ‘t Laer: ‘We zien dat kinderen een steeds grotere afstand tot de natuur krijgen’

Natuur & Milieu

LAREN - Speelbos ‘t Laer is al 11 jaar een groot succes bij jonge kinderen. Voor iedereen die dol is op het Speelbos is er nu wat nieuws: Flips gids voor Speelbos ‘t Laer.

Met behulp van deze gids worden kinderen tussen de zes en acht jaar oud, uitgedaagd om zelf op ontdekking te gaan en nog meer te beleven. “Dit is uitermate geschikt voor gezinnen die het Speelbos bezoeken, maar ook zeer bruikbaar voor groepen kinderen zoals van een BSO of schoolklas”, laat een woordvoerder van GNR weten. “Voor leerkrachten is er een speciale lesbrief beschikbaar om er een volledige educatieve activiteit van te maken met kop en staart, passend bij de leerdoelen.”

Zorgelijke ontwikkeling

Het GNR zorgt op deze manier dat ieder kind kennis kan maken met de Gooise natuur in en rond het Speelbos. “We zien dat kinderen een steeds grotere afstand tot de natuur krijgen. Wij als natuurbeschermingsorganisatie vinden die ontwikkeling zorgelijk. Want we weten allemaal dat natuurervaringen en de verbintenis met de natuur, je voor de rest van het leven vormt.”

De gids is voor 8 euro verkrijgbaar via: www.gnr.nl/winkel/ 

Uit de krant