Algemeen coördinator Gert Haas van de Voedselbank Gooi & Omstreken.
Algemeen coördinator Gert Haas van de Voedselbank Gooi & Omstreken. Archieffoto: Bob Awick

Noodkreet Voedselbank voor een Algemeen Coördinator en ruimte voor winteropslag

Algemeen

HUIZEN - Voedselbank Gooi & Omstreken is met spoed op zoek naar een nieuwe algemeen coördinator. Voor de wintermaanden is er behoefte aan extra opslagruimte in, bij voorkeur, Huizen.

De kerntaak van de voedselbank is hulp bieden aan mensen in financiële nood in de vorm van wekelijkse voedselpakketten. Het is leuk en vooral dankbaar werk, weten ze op de voedselbank.

“Nu heeft de intussen 16-jarige Voedselbank in Huizen zelf een probleem wegens vertrek van een van de algemeen coördinatoren: een parttime vacature op de hoofdvestiging aan de Energieweg 35 in Huizen”, aldus de stichting.

Vacatures
De coördinatoren hebben tot taak het gehele reilen en zeilen van de voedselbank goed te laten functioneren, inclusief de acht uitgiftepunten in omliggende gemeenten.

Daarnaast is ook de PR-commissie, met als taak voorlichting en het bereiken van mensen die niet naar de Voedselbank durven gaan of niet op de hoogte zijn van de mogelijkheden, op zoek naar iemand die teksten kan schrijven. 

Bovendien wordt ook gezocht naar medewerkers voor het secretariaat. Op de website voedselbankgooi.nl zijn de actuele vacatures omschreven. 

Opslagruimte
In de wintermaanden is er behoefte aan een extra opslagruimte, bij voorkeur in Huizen, om alle producten die vooral november en december door acties van scholen en kerken worden ingezameld, op te kunnen slaan.

Een ruimte van circa 40-60 m2 zou daarvoor ideaal zijn. Op de vestiging aan de Energieweg is een aantal bedrijfsonderdelen actief, zoals de afdelingen acquisitie, intake, transport, voorbereiding en uitgifte pakketten, magazijnbeheer, administratie, groentetuin, voedselveiligheid, HRM en ICT. 

Brede waardering
“De organisatie geniet in de samenleving brede waardering. Er heerst grote saamhorigheid en lotsverbondenheid. Het lijkt soms wel een hechte familieband”, schets de stichting het werk bij de voedselbank.

Wie tijd over heeft en iets wil betekenen voor de steeds groter wordende groep die de eindjes niet meer aan elkaar kan knopen, wordt uitgenodigd te reageren. Dat kan via email info@voedselbankgooi.nl of hrm@voedselbankgooi.nl, of per telefoon 035-5339775 van dinsdag tot en met donderdag tussen 10.00 tot 16.00 uur.

Uit de krant