Afbeelding
Foto: Pexels

Eemnes wil grond verkopen aan Stedin Netbeheer: ‘Enige gegadigde’

Bedrijven

EEMNES - De gemeente Eemnes is van plan 48 m2 gemeentegrond te verkopen aan Stedin Netbeheer. Het bedrijf kan hierdoor zogeheten ‘transformatorstations’ realiseren voor de elektriciteitsvoorziening in de omgeving.

Transformatorstations zijn de kastjes die elektrische stroom transformeren van hoge spanning naar een lagere, bruikbare spanning. De bedoeling is dat deze komen te staan op stukken grond aan de Ruizendaallaan en het Vierkante Bosje. 

Kort geding

De gemeente vindt dat ze voor de verkoop geen openbare en transparante procedure hoeft te volgen, meldt ze op de website. “Stedin Netbeheer de enige gegadigde, omdat de grond alleen gebruikt mag worden voor de algemene energievoorziening.”

Bent u het niet eens met het voornemen en vindt u dat onder gelijkwaardige voorwaarden het stuk gemeentegrond gegund zou moeten worden? Dan kunt u uiterlijk 30 maart 2023 een gerechtelijke procedure in kort geding aanspannen bij de afdeling Privaatrecht van de rechtbank Midden-Nederland. Uitgebreidere informatie hierover vindt u hier.

Uit de krant