Wethouder Anne-Marie Kennis en toekomstige bewoners geven het startsein voor de bouw.
Wethouder Anne-Marie Kennis en toekomstige bewoners geven het startsein voor de bouw. Foto: Jan Dekker Photo

Startsein bouw laatste deel Blaricummermeent

Buurt / wijk

BLARICUM – Met een krachtig gebaar gaf wethouder Anne-Marie Kennis officieel het startsein voor de bouw van de eerste woningen van het project ‘Allure in het Gooi’ in de gasloze nieuwbouwwijk Blaricummermeent.

Dit deed zij niet alleen. De kinderen van de kopers droegen hun steentje bij. Symbolisch legde Wethouder Kennis, geassisteerd door de kinderen, de vloer van de eerste van de eenendertig woningen uit het project op zijn plaats. De hijskraan deed de rest.

Duizend
In de wijk staan inmiddels 675 nieuwbouwwoningen. "Dat worden er duizend", vertelt Kennis. "Het is één van de meest ambitieuze dorpsuitbreidingen van Nederland. Ontwikkelaar De Realisatie is begonnen met de bouw van een van de laatste stukken grond."

"Het is opvallend, maar zeker niet verrassend om te zien dat veel bewoners uit de Blaricummermeent doorstromen naar nieuwe woningen in dezelfde wijk," aldus de wethouder.

Dorps opgezet
"Het is hier dorps opgezet met gevarieerde, hoogwaardige woningbouw. Dat zie je ook binnen dit project. De Allure bestaat uit traditionele en moderne rijwoningen, twee-onder-een-kap en vrijstaand. Stuk voor stuk prachtige ontwerpen met Gooise allure", zegt Kennis tegen Ed de Moor, eigenaar van De Realisatie.

De Moor: "Alle woningen in De Allure worden luxe en heel compleet gerealiseerd. Denk aan luxe sanitair en tegelwerk en rieten dakbedekking. Het project heeft diverse woontypen in een traditionele en moderne jaren ‘30 variant, waarvan zelfs twee vrijstaande woningen gesitueerd zijn aan het water."

Genieten
"Wie hier woont, leeft in stijl en kan elke dag volop genieten van een zee aan ruimte en een heerlijk grote tuin. Dit project past bij De Realisatie. Bij ieder project wil De Realisatie het verschil kunnen maken."

"Hier is dat gelukt met duurzame woningbouw passend bij de charmante stijl van het oude dorp. De woningen waren dan ook snel verkocht."

Uit de krant