Afbeelding
Foto: Ben Griffioen

Achtste Herderstocht in Eemnes; sfeervolle route voor jong en oud

Buurt & wijk

EEMNES - De jaarlijks terugkerende herderstocht door Eemnes, een sfeervolle route voor jong en oud langs verschillende taferelen van het eeuwenoude kerstverhaal, wordt zaterdag 22 december georganiseerd. Het thema dit jaar is '(G)een Stille Nacht?!'.

Vorig jaar deden zevenhonderd mensen mee aan deze activiteit, die voor de achtste keer op poten wordt gezet door de gezamenlijke kerken Evangelische Gemeente Eemnes, Hervormde Gemeente Eemnes, RK Nicolaaskerk en Protestantse Gemeente Laren-Eemnes.

Terug in de tijd
Op de bewuste zaterdag gaan de deelnemers terug naar het begin van onze jaartelling. Zij bezoeken de plek waar het eeuwenoude kerstverhaal is begonnen.
Op deze avond is een mooie, sfeervolle route door Eemnes uitgezet. De deelnemers ontdekken dat het eigenlijk helemaal niet zo stil was. Herders werden opgeschrikt door engelen, wijzen zorgden voor veel opschudding in Bethlehem en Herodes springt uit zijn vel omdat hij niet weet waar de nieuwe koning is. Onderweg worden de wandelaars verrast door livemuziek en levende dieren. Aan het eind van de herderstocht is er voor iedereen wat te drinken.

Tickets
Toegangskaartjes voor de herderstocht zijn vanaf donderdag 13 december voor 2 euro te koop bij de Primera aan de Laarderweg 24a. Kinderen onder de 4 jaar hebben geen ticket nodig. De herderstocht start zaterdag 22 december elke tien minuten tussen 16.30 en 19.30 uur vanaf De Wel aan de Rutgers van Rozenburglaan 1. De vertrektijd kan gekozen worden en staat aangegeven op het ticket. De tocht duurt 1 à 1,5 uur.

Lampion maken
Kinderen krijgen bij de kaartverkoop een bouwplaat mee voor een lantaarn. Op zondag 16 december van 10.00 tot 11.30 uur kunnen kinderen in De Wel hun lampion inkleuren, versieren met vliegerpapier en in elkaar zetten. Alle kinderen van de basisschool zijn hiervoor uitgenodigd. Deelname is gratis.

 

Uit de krant