Evelien (l) en Marjolein van Rotary Huizen Gooimeer geven les op De Gouden Kraal.
Evelien (l) en Marjolein van Rotary Huizen Gooimeer geven les op De Gouden Kraal. (Foto: Bob Awick)

Honderden basisschoolleerlingen gaan 20 maart weer 'Wandelen voor Water'

  Buurt / wijk

BLARICUM - Honderden basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 van De Ark, De Gouden Kraal, Rehoboth en de Pionier uit Blaricum gaan 20 maart in Huizen en Blaricum weer 'Wandelen voor Water'. Deze actie van de Rotaryclubs in Huizen, Laren en Blaricum wordt al een aantal jaren gehouden. Deze keer voor het eerst voor water in Malawi. Vooraf krijgen de leerlingen een speciale les waarin zij meer over de achtergrond van de actie leren.

Voor die les zijn onder anderen Marjolein Ronday en Evelien Schipper van Rotary Huizen Gooimeer beschikbaar. Zij gaven onlangs les op De Gouden Kraal. Marjolein nam groep 7 onder haar hoede en Evelien groep 8. Actiecoördinator Gertjan Eekel nam achter in de klas een kijkje. Voor de lessen is een speciale presentatie samengesteld die op het digitale schoolbord wordt geprojecteerd.

De wandeling gaat richting het Gooimeer en dan door het Vierde Kwadrant en de Blaricummermeent terug naar het winkelcentrum, waar het water en de flessen weer worden ingeleverd. "Dat is best zwaar hoor", zegt een van de leerlingen die vorig jaar al meeliep. Voor het goede doel hebben de leerlingen het er echter wel voor over.

Lees verder in de digitale editie

Meer berichten