'Regen kwam via de vloer en daken naar binnen' | Laarder Courant
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Het Brinkhuis vrijdagmiddag.
Het Brinkhuis vrijdagmiddag. (Foto: Bob Awick)

'Regen kwam via de vloer en daken naar binnen'

  Buurt / wijk

LAREN - Medewerkers van het Brinkhuis in Laren zijn een paar dagen na de heftige regenval van vrijdag en de wateroverlast die daardoor ontstond nog aan het bijkomen. De culturele ontmoetingsplaats aan de Brink werd zwaar getroffen. "Het kwam uit de lampen", zegt een medewerker. "En die stonden nog aan ook. Ontzettend gevaarlijk."

Woordvoerder Michael Jonker geeft vervolgens aan dat het inderdaad 'dweilen met de kraan open was'. "Het kwam via de vloer en daken naar binnen." De mazzel van dat moment was dat naast Jonker verschillende vrijwilligers - Jan de Wit, Edwin Wortel, Hetty Herman en Christa van Kleunen - binnen waren. Zodoende konden zij 'met vereende krachten', zoals Jonker aangeeft, de boel weer enigszins op orde krijgen.

Tot pakweg 18.30 uur waren zij bezig. Het Brinkhuis was op zaterdag daardoor 'gewoon' open. Desondanks is de schade onder meer in het atelier, de foyer en de keuken aanzienlijk. "Een paar jaar terug hadden we ook zoiets, maar dit was wel heel extreem", aldus Jonker. "Gelukkig waren die vrijwilligers in huis. Nu is het zaak om alles op een goede manier af te ronden."

(Tekst gaat onder foto verder)

Een woordvoerder van de BEL-combinatie laten weten dat op dit moment de meldingen van wateroverlast en de knelpunten worden geïnventariseerd. Daarna moet duidelijk zijn of er maatregelen op korte termijn mogelijk zijn in het kader van de aanpak Laren Regenklaar.

"De gemeente heeft wel signalen gekregen dat het door maatregelen die eerder al genomen zijn op sommige plaatsen beter is gegaan met de overlast van water, bijvoorbeeld bij de Kerklaan."

Desondanks neemt de BEL-combinatie de meldingen van getroffen ondernemers en inwoners zeer serieus en wordt overlegd hoe de beschermende maatregelen voor de korte termijn kunnen worden getroffen. "Verder gaat het team Laren Regenklaar aan de slag met een aantal projecten om de maatregelen verder uit te breiden."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5221863&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371750&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=LaarderCourant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=125,126" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>