Foto: Bob Awick

Net opgeleverde woningen Eemnes na brand voorlopig onbewoonbaar

  Buurt / wijk

EEMNES - Op het dak van zeer recent opgeleverde woningen aan de Zuidersingel in Eemnes is vrijdag brand ontstaan. De getroffen woningen zijn voor de eerste weken in ieder geval niet geschikt voor bewoning.

Het gaat om een blok van zes woningen, melden de Alliantie en de gemeente Eemnes, waarvan vier woningen brand- en waterschade hebben geleden. Vanwege de zonnepanelen was het lastig voor de brandweer om het vuur te bestrijden. Of de zonnepanelen ook de daadwerkelijke boosdoener zijn, is nog onduidelijk. De brand, die rond 10.15 uur ontstond, was rond 12.30 uur brand meester.

De brand heeft zich niet verspreid verder in de woning. "Voor mensen die hier net zijn komen wonen en de afgelopen weken druk waren met het klussen in hun huis, is dit een enorme schok en teleurstelling. We gaan, samen met de Alliantie en bouwer Van Wijnen, deze valse start in de Zuidpolder zo snel mogelijk oplossen", aldus burgemeester Roland van Benthem.

Alle getroffen bewoners zijn direct geïnformeerd en opgevangen in het naastgelegen gemeentehuis. Zij worden de komende periode ondergebracht in omliggende hotels en/of een vakantiepark. Ook voor de dagelijkse zorg is aandacht; zo wordt gezorgd voor opvang en bijvoorbeeld vervoer van de kinderen naar school. Alle geleden materiële schade wordt, aldus de Alliantie, 'vanzelfsprekend' vergoed. 

De technische oorzaak van de brand is nog niet bekend. Deze wordt zorgvuldig onderzocht door de gemeente, bouwer Van Wijnen en de Alliantie.

Meer berichten