Het opgeknapte 'huisje'.
Het opgeknapte 'huisje'. (Foto's: Monique IJsselstijn)

Ontsierend elektriciteitshuisje nu prachtig mooi met tekening Gitte Spee

  Buurt / wijk

LAREN - Een lelijk en met grafitti beklad elektriciteitshuisje op de kop van de Nieuweweg/Brink staat er nu prachtig bij. Het is bestickerd met een Aap & Mol-tekening van kinderboekenschrijfster Gitte Spee uit Laren.

In 2019 ontstond het idee om in Laren elektriciteitshuisjes 'te beschilderen', zodat kunst voor iedereen toegankelijk wordt. Met goedkeuring van de gemeente Laren en Liander zijn vijf elektriciteitshuisjes uitgekozen om te voorzien van kunst. Het initiatief werd verder uitgewerkt en er werd een route bedacht. Het eerste elektriciteitskastje-kunstwerk is nu gerealiseerd; de andere vier volgen later dit jaar.

Processie
De gebruikte afbeelding is afkomstig uit het boek Aap & Mol in Laren en stelt de jaarlijks gehouden processie in de Sint Jansbasiliek voor. Deze mooie traditie kon dit jaar helaas geen gebruikelijke doorgang hebben wegens corona, maar wordt hopelijk volgend jaar weer feestelijk vervolgd. Verder staan Aap & Mol op de afbeelding waarbij Mol een boek in zijn hand houdt.

"Hiermee hopen we aandacht te krijgen voor het voorlezen aan kinderen en het zelf lezen door kinderen. Er wordt tegenwoordig nog weinig gelezen en dat is een slechte zaak. Door veel (voor) te lezen krijgen kinderen een grote woordenschat, een betere concentratie en kunnen ze de teksten beter begrijpen en verwerken. In de bibliotheek van Laren, gevestigd in het Brinkhuis, is een grote collectie kinderboeken te vinden", vertelt Monique IJsselstijn, mede-organisator van dit initiatief.

Zo zag het huisje er eerst uit.

Meer berichten