De Wakkerendijk tussen de Laarderweg en de Kerkstraat is al voorzien van een nieuwe asfaltlaag.
De Wakkerendijk tussen de Laarderweg en de Kerkstraat is al voorzien van een nieuwe asfaltlaag. (Foto: Gemeente Eemnes)
video

Werkzaamheden Wakkerendijk door corona iets later klaar dan gepland

  Buurt / wijk

EEMNES - De werkzaamheden aan de Wakkerendijk zijn iets later klaar dan gepland vanwege het coronavirus. Als alles nu wel volgens plan verloopt, het het totale werk half september gereed.

De Wakkerendijk/Laarderweg Oost in Eemnes wordt opnieuw ingericht. In de afgelopen weken is er veel werk verzet vanaf het kruispunt Laarderweg met de Wakkerendijk tot aan het kruispunt met de Raadhuislaan.

Drukriolering vernieuwd
Zo is het oude asfalt opgebroken en is de oude fundering verwijderd. Langs de hele dijk wordt de drukriolering vernieuwd. Het werk wordt gefaseerd uitgevoerd.

De werkzaamheden aan de Laarderweg tot de Raadhuislaan en het fietspad bij het Wilgenpad zijn inmiddels klaar. Eind juli is het gedeelte van de Raadhuislaan tot en met het Wilgenpad klaar.

Fietspad
Het fietspad en de riolering van Wilgenpad tot Eikenlaan worden inmiddels ook al aangepakt en deze werkzaamheden duren tot half september. Werkzaamheden aan de rijbaan van de Wakkerendijk starten 17 augustus en duren ook tot half september.

De Wakkerendijk is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor doorgaand autoverkeer, maar blijft open voor bestemmingsverkeer en openbaar vervoer.

Aannemer KWS maakte van de werkzaamheden het volgende filmpje:


Meer berichten