<p>In kleine groepen wandelden wijkbewoners door de Bijvanck.</p>

In kleine groepen wandelden wijkbewoners door de Bijvanck.

(

Foto: Gemeente Blaricum

)

Bewoners Bijvanck op safari door hun wijk

  Buurt / wijk

BLARICUM - Wijkbewoners van de Blaricumse Bijvanck gingen afgelopen zaterdag op wijksafari. Zij maakten wandelingen door de wijk onder leiding van de gemeente en advies- en ingenieursbureau SWECO. Dit in het kader van een grote opknapbeurt van de wijk.

Afgelopen voorjaar konden bewoners van de Bijvanck hun mening al laten horen via een digitale enquête. Bijna 300 bewoners maakten hiervan gebruik. Terugkerende thema´s hierin zijn groen(onderhoud), parkeren en wateroverlast.

De wijksafari was bedoeld om met bewoners het gesprek aan te gaan over een aantal ideeën en knelpunten die onder meer uit de enquête naar voren kwamen.

Wethouder
Wethouder Liesbeth Boersen: ”Bewoners van de Bijvanck zijn betrokken en denken graag mee. Die ruimte willen we hen waar mogelijk graag geven.”

“Circa 80 bewoners namen afgelopen zaterdag – vanwege de coronamaatregelen in kleine groepen – deel aan de wijksafari. Bewoners gaven aan ons hun ideeën en aandachtspunten voor de reconstructie mee. Tegelijkertijd toetsten wij ook ónze conceptideeën bij hen. Dit leidde tot een mooi samenspel.”

Totale opknapbeurt
“De Bijvanck is een wijk uit de jaren 70 en toe aan een totale opknapbeurt. In de wijk pakken we meerdere onderdelen aan, waaronder het groen, de speelplekken en de wegen.”

“Op dit moment bereiden we het werk achter de schermen voor. Eén van de onderdelen hiervan is het ophalen van wensen van bewoners uit de wijk. De voorontwerpfase zal de rest van 2020 duren. In 2021 zal per deelgebied het plan worden uitgewerkt tot een definitief ontwerp. Daarna start de uitvoering.”

Filmpje
Alles over het project is te lezen op de website van de gemeente. Hier staat onder andere een filmpje waarin de wethouder uitlegt wat er gaat gebeuren en is ook de uitslag van de enquête terug te vinden.

Meer berichten