<p>Persoon onderkoeld na stranding met boot op de dijk.&nbsp;</p>

Persoon onderkoeld na stranding met boot op de dijk. 

(Foto: KNRM Blaricum)

Een redder gaat altijd! KNRM zoekt nieuwe bemanningsleden

  Buurt / wijk

BLARICUM De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) is op zoek naar nieuwe bemanningsleden voor de reddingsboot in Blaricum. Deze week begint dan ook de campagne met het thema ‘Een redder gaat altijd!’. 

Als bemanningslid van de KNRM draag je een pieper en ben je met je collega’s verantwoordelijk voor het bemannen van de reddingboot. Of je nou je schoenen aan het passen bent in een winkel of aan het lunchen met vrienden? Als de pieper gaat en je hebt dienst, dan ga je altijd. Juist dat maakt het ook spannend want een melding kan van alles zijn.

De reddingboot uit Blaricum vaart gemiddeld zeventig keer per jaar uit. Van een boot met motorstoring tot een gewond persoon op een eiland of een verdrinkingsongeval, ook op de Randmeren komt het met grote regelmaat voor.

Spannend

“Een bemanningslid van de reddingboot wordt door de KNRM opgeleid en kan dus met elke achtergrond, van student tot timmerman of directeur, instromen”, vertelt Kas den Elzen (24) die vier jaar geleden bemanningslid werd en nog net zo enthousiast is als op de eerste dag dat hij de reddingboot op ging. “Het werk is spannend, dankbaar en de vaardigheden die je leert komen ook in je werk- of privéleven van pas. Ik ben niet snel meer onder de indruk van een spannende situatie. Rustig blijven, goed nadenken, samenwerken en handelen heb ik bij de KNRM geleerd.”

Aanmelden

Ben je tussen de zestien en 45 jaar, in goede gezondheid en woon of werk je ongeveer 10 minuten rond de reddingsboot dan kun je je aanmelden via www.bijdeknrm.nl als vrijwilliger. Op de website staat ook meer informatie. 

Meer berichten