<p>Tijdens de offici&euml;le heropening werd een &#39;zone 30 kilometer&#39;-bord onthuld. <br><br></p>

Tijdens de officiële heropening werd een 'zone 30 kilometer'-bord onthuld.

(Foto: © Bob Awick)

De Wakkerendijk is weer open

  Buurt / wijk

EEMNES De Wakkerendijk is weer open voor het verkeer. Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan het opknappen en opnieuw inrichten van de dijk zodat het een stuk veiliger en stiller is geworden.

Veel omwonenden hadden last van het verkeer omdat er te snel gereden werd en de geluidsoverlast door onder andere het slechte wegdek. Aannemer KWS is in maart gefaseerd begonnen met de werkzaamheden. De dijk is een half jaar afgesloten geweest voor het doorgaand verkeer.

Door het geluidsoverlast is het asfalt verwijderd en vervangen door geluiddempend asfalt. De gemeente is ook duurzaam bezig want het nieuwe asfalt bestaat voor 50 procent uit gerecycled asfalt.

Om op de dijk veilig te fietsen, is het wegdek voor de auto’s versmald, zodat er minder hard gereden wordt, en zijn de fietspaden met een halve meter verbreed. Door deze werkzaamheden is de hele dijk aangepakt. Langs de hele dijk is de afwatering verbeterd en de drukriolering is helemaal vernieuwd.

Wethouder Theo Reijn heeft vrijdag samen met aannemer KWS en de gemeente Eemnes de dijk officieel heropend. “Het resultaat van de dijk mag er zeker zijn en daar zijn we als gemeente heel trots op. Tijdens de opening hebben we een ‘zone 30 kilometer’-bord onthuld zodat het nu een veilige dijk is voor al het verkeer.

Meer berichten