<p>Van links naar rechts: Alex Feenstra, Jacob Vedder, Maarten van Gessel, Ton Stam en Fred Staal, die met een grote stekker de oplevering markeerden.</p>

Van links naar rechts: Alex Feenstra, Jacob Vedder, Maarten van Gessel, Ton Stam en Fred Staal, die met een grote stekker de oplevering markeerden.

(Foto: Yvonne Hoefman )

Oplevering duurzame achterpadverlichting Wevers-Erfgooiersbuurt

  Buurt / wijk

LAREN - De aanleg van de duurzame achterpadverlichting bij zo’n 8 complexen in de Wevers-Erfgooiersbuurt in Laren is volledig afgerond. Door een grote, groene stekker symbolisch in een contrastekker te steken, hebben Maarten van Gessel, directeur-bestuurder woningcorporatie Het Gooi en Omstreken, en wethouder Ton Stam gisteren de nieuwe verlichting ingehuldigd.

Onder de aanwezigen waren ook de aannemer, Henk Calis namens de huurdersorganisatie en Eric Sterk als voorzitter van de buurtpreventievereniging. Eric Sterk: “Met de donkere wintermaanden op komst, zijn we blij dat de verlichting gerealiseerd is.”

Veiliger, gezelliger en groener
Wethouder Ton Stam is ook tevreden over het resultaat: “In het bijzonder spreek ik mijn dank en waardering uit voor Eric Sterk, die zich hier enthousiast voor heeft ingezet. De buurt is nu veiliger, gezelliger én groener. En daar doen we het voor.”

De werkzaamheden duurden in totaal circa 4 maanden. Projectleider Alex Feenstra: “We zijn begin juni van dit jaar begonnen en eind september waren we klaar. Met de aanleg van zo’n 46 LED-lantaarnpalen hebben we de bewoners van 238 omliggende woningen geholpen. Ook hebben we tegelijkertijd de bestrating verbeterd. Een mooi project met een zichtbaar resultaat.”

Meer berichten