Foto: Pixabay

Raad van State houdt bestemmingsplan Blaricum voorlopig overeind

  Buurt / wijk

BLARICUM - De Raad van State ziet nu nog geen reden om het gerepareerde bestemmingsplan Blaricum Dorp te schorsen. Dat heeft de Raad vandaag bekendgemaakt.

De eigenaar van landbouwmechanisatiebedrijf Boersen aan de Schapendrift had de Raad van State om schorsing van het plan gevraagd. Hij is bang dat dit plan het gebruik van een tuin bij zijn buren legaliseert.

In dat geval dreigt ernstige overlast te ontstaan door de activiteiten bij het bedrijf. Boersen is bang dat hij dan zijn bedrijfsvoering moet beperken.

Korte afstand
Boersen maakte al eerder bezwaar tegen de bouw van de woning van zijn buren op korte afstand van zijn bedrijf. Maar die slag heeft hij verloren. Nu maakt hij zich druk over het gebruik van de tuin, die direct grenst aan zijn bedrijfsperceel.

Met het verzoek om het reparatieplan te schorsen, hoopte Boersen te voorkomen dat het gebruik van de tuin wordt toegelaten.

Voorbarig
Maar volgens de Raad van State is de vrees van Boersen voorbarig. De tuin mag nog niet als tuin worden gebruikt. Het gerepareerde bestemmingsplan wordt over ongeveer zes maanden nog uitvoerig beoordeeld door de Raad van State.

En het ziet er naar uit dat het plan dan alsnog sneuvelt vanwege de tuin die te dicht bij het bedrijf ligt. De raadsvoorzitter constateerde twee weken geleden al dat de afstand 30 meter zou moeten zijn. Daaraan wordt niet voldaan.

Gevolgen
Bovendien oordeelde de Raad vorig jaar dat het bestemmingsplan gerepareerd moest worden, onder meer omdat door de gemeente niet was onderzocht of de tuinbestemming mogelijk gevolgen heeft voor het bedrijf van Boersen. Bij de vaststelling van het reparatieplan is dat weer niet onderzocht.

Meer berichten