Projectleider Laren Regenklaar Chris Baggeman, wethouder Peter Calis en Cas Verkade, afkoppeladviseur Laren Regenklaar, hebben de brief overhandigd.
Projectleider Laren Regenklaar Chris Baggeman, wethouder Peter Calis en Cas Verkade, afkoppeladviseur Laren Regenklaar, hebben de brief overhandigd.

Laren wil het dorp ‘Regenklaar’ maken

Buurt / wijk

LAREN - In de buurt, rondom het Steffenskamp, is deze maand begonnen met het project van Laren Regenklaar.

“Om Laren Regenklaar te maken hebben we iedereen nodig, ook de mensen die nog geen overlast hebben, en daar zet ik me graag persoonlijk voor in”, vertelt wethouder Peter Calis.

“Door het afkoppelen van het regenwaterafvoer wordt ervoor gezorgd dat het regenwater, die op de daken valt, niet in het riool terecht komt en de riolering niet overbelast raakt. Afkoppelen is een belangrijk onderdeel van het pakket aan maatregelen dat in de komende vijf jaar wordt uitgevoerd om overlast van het regenwater in Laren tegen te gaan. Daarmee maken we Laren klimaatbestendig.”

Driekwart van de tachtig bewoners hebben zich al aangemeld om hun woning Regenklaar te laten maken. “Na de aanmelding neemt de afkoppeladviseur van Team Laren Regenklaar contact op om afspraken te maken over de uitvoering. Daarbij kijkt de adviseur samen met de bewoner hoe de maatregelen goed ingepast kunnen worden in de tuin. De gemaakte afspraken worden vervolgens vastgelegd. In de komende jaren worden ook andere delen van Laren afgekoppeld. Een persoonlijke benadering is daarbij steeds het uitgangspunt.”

Vandaag bezorgde de wethouder persoonlijk een brief om ook de laatste bewoners over de streep te trekken. “Als iedereen zich heeft aangemeld, dan begint de uitvoering nog deze maand.”

Meer weten over het project Laren Regenklaar kijk dan op www.larenregenklaar.nl.

Uit de krant