Afbeelding
Foto: Bibliotheek HBL

Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum is dicht, maar biedt wel alternatieven

Buurt / wijk

BLARICUM/LAREN - Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum is dicht voor twee weken, maar biedt wel een scala aan (alternatieve) diensten aan want ontspannen met een boek, tijdschrift of luisterboek is juist in deze tijd van groot belang.

“Nu de bibliotheek dicht is, kunt u gebruik maken van onze bezorgservice”, aldus Jacqueline Straathof, hoofd Front Office van de bibliotheek. “Voor alle senioren en inwoners uit Laren en Blaricum met een kwetsbare gezondheid is het mogelijk om via onze bezorgservice bibliotheekmaterialen thuis bezorgd te krijgen. Deze extra service is er voor leden en niet-leden. Vrijwilligers van de Vrijwilligerscentrale in Huizen, de BoodschappenPlusBus en de  Vrijwillige Thuishulp van Versa Welzijn brengen graag de materialen thuis. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar info@bibliotheekhlb.nl of telefonisch bellen naar bibliotheek Laren 035-538 26 12. U bepaalt het genre en wij zoeken de boeken voor u uit.”

Speciaal voor alle bibliotheekleden is er de Bibliotheek-Aan-Huis service. “Vrijwilligers van de bibliotheek brengen alle gewenste boeken thuis. Het is mogelijk extra lang te lenen en de materialen worden regelmatig geruild. Voor inwoners die wel naar de vestiging kunnen komen is er ook een afhaalloket. Bibliotheekmedewerkers maken na aanmelding een verrassingstas klaar. Deze service is alleen voor leden.”

Wist u dat u via de bibliotheek tienduizenden e-books en duizenden luisterboeken kunt lenen voor jong en oud? U kunt ze lenen via de bibliotheek of de Online Bibliotheek app.

Net als tijdens de vorige sluiting brengt de bibliotheek kranten ook weer bij verzorgingshuizen in Huizen, Laren en Blaricum. Net als diverse weektijdschriften. De klantenservice blijft beschikbaar elke werkdag van 9.00 tot 17.00 uur via 035-525 74 10. 

Uit de krant