Foto: Bibliotheek Gooi en Meer

Themaochtend over Bertolt Brecht in bibliotheek

  Buurt / wijk

EEMNES - In Bibliotheek Gooi en meer vestiging Eemnes is op donderdag 19 november van 10.00 tot 12.00 uur een themaochtend: Bertolt Brecht: Leven en werk door Ad van der Lee. Dit als de coronamaatregelen het toelaten.

Aan de hand van beeldmateriaal en teksten word je meegenomen in de wereld van Duitslands bekendste politieke toneelschrijver en dichter van de twintigste eeuw. Brecht schreef op 16-jarige leeftijd al indrukwekkende gedichten, gevolgd door zijn eerste toneelstukken.

Epische Theater
In de Republiek van Weimar ontwikkelde Brecht zijn Epische Theater met de bedoeling de arbeiders bewust te maken van hun positie en om te protesteren tegen het opkomende nationaalsocialisme. Als emigrant in de VS ging hij hiermee door en vestigde zich na de Tweede Wereldoorlog in de DDR (Duitse Democratische Republiek) alwaar hij het uithangbord werd van de nieuwe socialistische staat.

In verband met Covid-19 en de anderhalve meter afstand is er een maximumaantal bezoekers dat de bibliotheek kan ontvangen per themaochtend. Daarom is het aanmelden voor de themaochtend verplicht. Aanmelden kan online via www.bibliotheekgooienmeer.nl, aan de balie van de vestiging of telefonisch via nummer 085-208 54 18 tussen 10.00 en 14.00 uur.

Meer berichten