Burgemeester Nanning Mol bezoekt de pop-up bus en neemt twee smakelijke soepjes mee naar huis
Burgemeester Nanning Mol bezoekt de pop-up bus en neemt twee smakelijke soepjes mee naar huis Foto: Gemeente Laren

Papageno pop-up bus in Laren

Buurt / wijk

LAREN - Burgemeester Nanning Mol ging vrijdag op bezoek bij de Papageno pop-up bus waar jongeren onder meer zelfgemaakte appeltaarten, koekjes, schilderijen en bakjes verkopen

Burgemeester Nanning Mol: “Dit is een mooi initiatief! De coronatijd heeft veel effect op de samenleving, vooral op kwetsbare groepen. Jongeren met autisme krijgen in deze coronatijd minder kans om zich te ontwikkelen in het contact met gasten en verbinding te zoeken. Samen met enthousiaste vrijwilligers zochten ze naar een oplossing hiervoor. Deze pop-up bus is daar het creatieve resultaat van.”

Papageno Huis
Voor jongeren met autisme valt het vaak niet mee een plek te vinden in de maatschappij. Om ze op weg te helpen én houvast te geven is het Papageno Huis opgericht. De jongeren kunnen daar terecht voor activiteiten, dagbesteding en werkervaringsprogramma’s. Bovendien zijn er in het huis appartementen waar twaalf jongeren leren zelfstandig te wonen. 

De Papageno pop-up bus staat op vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur op de Brink, bij de voormalige standplaats bloemenstal, tegenover de Nieuweweg, tot eind van het jaar. 

Meer informatie staat op www.papageno.nl. Via het kopje ‘blog’ (bovenaan) leest u meer over de pop-up bus.

Uit de krant