Kans maken op een kerstpakket of een heuse trofee kan dit jaar met feestelijke verlichting in Blaricum.
Kans maken op een kerstpakket of een heuse trofee kan dit jaar met feestelijke verlichting in Blaricum. Foto: Enter Media

Wie heeft mooiste, origineelste, leukste verlichting in Blaricum?

Buurt / wijk

BLARICUM - Raadslid Hand Landman van Hart voor Blaricum deed onlangs een oproep om alvast de verlichting voor de feestdagen op te hangen. Dit om in deze coronaperiode wat eerder en meer licht uit te stralen. Nu kan er ook een prijs gewonnen worden.

“Vanuit alle dorpsdelen kwamen er positieve berichten en werd er direct gereageerd en werden huizen, struiken en bomen direct van lichtjes voorzien. Met gelukkig veel energiebesparende ledverlichting”, laat Han weten.

“Door de enorme hoeveelheid positieve reacties, kwam ik op het idee om de mooiste, origineelste, leukste verlichting te kiezen.” Inmiddels is daartoe een onafhankelijke jury geïnstalleerd vanuit de drie wijken:  Bijvanck, Dorp (inclusief Bouwvenen) en Blaricummermeent.

Jury
In die jury hebben plaatgenomen: Loets Drenth, Rink Jan Slotema en als voorzitter Wendy Bolhaar. De komende weken zal er per wijk een keuze worden gemaakt en worden de prijswinnaars beloond met een kerstpakket, beschikbaar gesteld door diverse Blaricumse ondernemers.

Tevens wordt uit deze drie de allermooiste beloond met de originele Hart voor Blaricum KerstBel Trofee. “Dus als jullie de komende periode fotograferende mensen voor de tuin zien, is de kans groot dat het de jury is, bezig met de beoordeling. Dus check de komende periode nog even of alle lampjes branden, je weet maar nooit.”

Uit de krant