Sandra Noorman krijgt als bewoner de eerste sleutel overhandigd door Maarten van Gessel en Ton Stam.
Sandra Noorman krijgt als bewoner de eerste sleutel overhandigd door Maarten van Gessel en Ton Stam. Foto: Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken

Trotse bewoners vieren oplevering woningen Onder de Bogen in Laren

Buurt / wijk

LAREN - Vier sociale huurwoningen aan Onder de Bogen zijn vrijdagmiddag officieel opgeleverd.

Om dit te vieren heeft directeur-bestuurder Maarten van Gessel van Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken samen met wethouder Ton Stam symbolisch een sleutel van 1,5 meter aan een van de nieuwe bewoners overhandigd. 

Doorstroming bevorderen

De nieuwe bewoners wonen voortaan om de hoek van het centrum in Laren. Maarten van Gessel is trots dat de bouw van de woningen is afgerond. “In deze bijzondere tijd is het extra belangrijk dat we fijne huizen voor doorstromers realiseren. Door de samenwerking met de gemeente Laren is dat gelukt.” Ook Ton Stam is tevreden. “We dragen met deze vier woningen weer een stukje bij aan de vraag naar een betaalbaar woningaanbod in Laren.”

Blije bewoners

Geïnteresseerden uit de gemeente Laren, die een sociale huurwoning achterlieten, kregen voorrang bij de toewijzing. Een van de nieuwe bewoners is Sandra Noorman. “Ik woonde vlakbij de bouwplaats en wandelde er vaak langs. De woningen vond ik schitterend worden. Ik ben hier ook opgegroeid en ken de buurt dus goed. Mijn dochter bracht me op het idee om te reageren op de advertentie op WoningNet. Voor mij is het een jeugdsentiment om hier weer te mogen wonen.”

Duurzaam vooruit

“Duurzame toepassingen aan nieuwe woningen vinden we heel belangrijk”, laat Van Gessel weten. “De woningen zijn goed geïsoleerd, aardgasloos opgeleverd en voorzien van warmtepomp en zonnepanelen op het dak. Zo werken we aan de CO2-reductie en de betaalbaarheid van de woningen.” De wethouder vindt dat ze als gemeente zich gelukkig mogen prijzen met Het Gooi en Omstreken. “Het is een woningcorporatie met een duurzaam en sociaal hart. En het blijft niet bij praten, ze steken de handen ook uit de mouwen.”

Uit de krant