Theo Reijn (links) en Jeroen Heesters overhandigen de sleutel aan de nieuwe bewoners.
Theo Reijn (links) en Jeroen Heesters overhandigen de sleutel aan de nieuwe bewoners. Foto: Margot Brakel

Nieuw en duurzaam woonconcept in de Zuidpolder

Buurt / wijk

EEMNES - Wethouder Theo Reijn heeft, samen met bouwer Heijmans, symbolisch de sleutel van een benedenwoning aan de kersverse bewoners overhandigd.

Het nieuwe woonconcept in de Zuidpolder omvat een combinatie van beneden- en bovenwoningen, bestaande uit drie benedenwoningen van één woonlaag en zes bovenwoningen met twee woonlagen.

Duurzaam en betaalbaar

“Deze sociale koopwoningen met een V.O.N.-prijs van 199.000 euro bieden verschillende groepen mensen de mogelijkheid om een eigen, duurzame woning te kopen. Voor de woningen gelden toewijzingscriteria en als je zo’n woning koopt, moet je er wel minimaal vijf jaar zelf wonen”, vertelt wethouder Reijn. “Dit type woningen bevordert de doorstroom vanuit een huur of grotere woning naar een koop of kleinere woning. De woningen zijn aantrekkelijk voor mensen van verschillende leeftijden en liggen aan een plein waarvan de inrichting met veel groen en zitelementen contact tussen bewoners stimuleert. Dit draagt bij aan een grotere sociale verbondenheid. Ik wens de nieuwe bewoners veel woonplezier.”

Gezellige buren

“Mijn vrouw en ik zijn samen 150 jaar en deze woning is perfect voor ons”, lacht nieuwe bewoner Ed. “In eerste instantie waren we uitgeloot, dus we zijn nu extra blij. Onze zoon woont al een paar jaar met zijn gezin in de Zuidpolder en het is fijn om je kleinkinderen in de buurt te hebben. En we hebben al ontdekt dat we rondom gezellige buren krijgen.”

Duurzaam en gasloos

Jeroen Heesters van Heijmans laat weten dat het woongebied Ruijtersweide II, waar deze woningen liggen, bestaat uit kwalitatief hoogwaardige woningen van divers formaat waar ze  trots op zijn. “Duurzaam gebouwd en gasloos. Dat laatste merken de bewoners maandelijks in hun portemonnee.”

Zuidpolder is een samenwerking tussen de gemeente Eemnes, woningontwikkelaars Van Wijnen Projectontwikkeling Midden B.V. en Heijmans Huizen. Op www.zuidpoldereemnes.nl is meer informatie te vinden over Zuidpolder en de wijze waarop het wordt ontwikkeld.

Afbeelding
Uitgebreide kunstexpositie bij Gijselman Exposities met diverse werken Cultureel 19 uur geleden
Afbeelding
Ex-stadsdichter Gerard Wortel en cellist Bas van Waard in Brinkhuis Cultureel 18 mei, 16:55
Afbeelding
Samen genieten van het Goede Buren Diner in Eemnes Mensen 18 mei, 12:42
Afbeelding
Thema Sint Jansprocessie ‘Op de weg van de Vrede’ Cultureel 18 mei, 07:32
Afbeelding
Koninklijke onderscheiding dominee Job de Bruijn Mensen 17 mei, 16:32
Afbeelding
Aanpassingen tracé snelle bus in Blaricummermeent Algemeen 17 mei, 15:40
Afbeelding
Twee dagen schaapscheerdersfeest bij Goois Natuurreservaat Natuur en Milieu 17 mei, 07:30

Uit de krant