De lichtjestour van de boeren uit Eemnes ging ook naar de Torenhof in Blaricum.
De lichtjestour van de boeren uit Eemnes ging ook naar de Torenhof in Blaricum.

Boeren uit Eemnes gingen met verlichte tractoren langs verzorgingshuizen

Buurt / wijk

EEMNES Vijftig Eemlandse boeren hebben zaterdag met verlichte en versierde tractoren een lichtjestour gemaakt langs verzorgingstehuizen in Eemnes, Laren en Blaricum om ouderen en zorgpersoneel een hart onder de riem te steken.

“Tijdens de lichtjestour zijn we langs verschillende verzorgingshuizen gegaan om de bewoners een lichtpuntje te geven in deze donkere en moeilijke tijd en om het zorgpersoneel een hart onder de riem te steken”, vertelt boer Bert Majoor uit Eemnes, die op zijn tractor meereed. 

Vanaf het seniorencomplex de Bongerd in Eemnes is de stoet naar Laren gereden. Daar werd een bezoek gebracht aan woonzorgcomplex Johanneshove en Theodotion. “We hebben daar diverse pakketten cadeau gegeven met lekkere dingen, streekproducten en een blijvend aandenken aan deze tour; een beeld van een kalfje.” 

Daarna ging de stoet naar de Torenhof in Blaricum. “Ook daar hebben we een pakket aangeboden door en namens de Eemlandse boeren. Via de Wingerd gingen we weer terug naar Eemnes om nog een nieuwjaarsgroet te brengen aan woongroep Happy Home. Onderweg was er een spontane actie van bewoners in Eemnes die ons warme chocolademelk aan te boden. Het was voor ons een lekkere en warme traktatie omdat het zaterdagavond best koud was.” 

Het was een zeer geslaagd initiatief van de Eemlandse boeren voor de regionale zorg. “Hartverwarmend om de reacties tijdens de lichtjes tour te zien, maar ook de vele reacties die nu binnenstromen.”

Uit de krant