Boeken en andere materialen van de bibliotheek kunnen thuis bezorgd worden.
Boeken en andere materialen van de bibliotheek kunnen thuis bezorgd worden. Foto: Bibliotheek hlb

Bibliotheek aan Huis is een groot succes

Buurt / wijk

BLARICUM/LAREN Bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum wil de toegang tot de collecties zo makkelijk mogelijk maken voor iedereen. Daarom is Bibliotheek aan Huis in het leven geroepen.

Voor mensen die graag lezen maar niet in de gelegenheid zijn om zelf naar de bibliotheek te komen, is het mogelijk om boeken, tijdschriften en/of films te lenen. Dit kan op verschillende manieren, via de service Bibliotheek aan Huis van de bibliotheek of de Boekenbezorgdienst van Versa Welzijn in samenwerking met de bibliotheek Huizen-Laren-Blaricum.

“De bibliotheek heeft veel te bieden. In de eerste plaats lenen we natuurlijk boeken. Onze collectie beschikt over avonturenromans, detectives, historische en familieromans, moderne literatuur, hobby- en fotoboeken, boeken over het dorp en eigen streek en reisverhalen. Daarnaast hebben we films om uit te lenen. Als mensen moeite hebben met het lezen van kleine letters, dan zijn de grootletterboeken en luisterboeken een uitkomst”, aldus de bibliotheek.

Eenvoudig
Bibliotheek aan Huis werkt heel eenvoudig. ”Tijdens een kennismakingsgesprek geven mensen aan wat en hoeveel zij graag lezen. Daarna komt een vrijwilliger nieuwe boeken en media thuisbrengen en ook weer ophalen.”

“Dit kan met vaste regelmaat en op een tijdstip dat het mensen het beste uitkomt. Zij hebben alleen een geldig abonnement nodig. De Bibliotheek aan Huis kost niets extra’s: slechts de gebruikelijke tarieven worden berekend.”

Wie meer wil weten over Bibliotheek aan Huis of hier gebruik van wil maken kan terecht via het contactformulier op de website van de bibliotheek of contact opnemen via info@bibliotheekhlb.nl of telefonisch op 035 5257410.

Bezorgdienst
Naast de Bibliotheek aan Huis is de Bezorgdienst Vrijwillige Thuishulp van Versa BEL of Versa Welzijn Huizen beschikbaar voor leden en niet-leden. Het is voor alle inwoners uit Huizen, Laren en Blaricum met een kwetsbare gezondheid - ongeacht leeftijd - mogelijk om via deze bezorgservice bibliotheekmaterialen thuis bezorgd te krijgen.

Vrijwilligers van de Vrijwilligerscentrale in Huizen, de BoodschappenPlusBus en de Vrijwillige Thuishulp van Versa Welzijn komen de materialen bij de mensen thuis brengen. Aanmelden voor deze service kan via info@bibliotheekhlb.nl of telefonisch via 035 5257410 voor de bibliotheek in Huizen en op 035 5382612 voor de bibliotheek in Laren.

Uit de krant