Afbeelding
Foto: Jaap van Hassel

Versa Welzijn regelt vervoer van minder mobiele inwoners naar GGD-priklocatie

Buurt / wijk

BEL - Versa Welzijn kan voor minder mobiele inwoners van Gooi en Vechtstreek het vervoer regelen naar de coronavaccinatielocatie van de GGD Gooi & Vechtstreek aan de Amersfoortstraatweg op de grens van Bussum en Huizen.

Dit kan via ANWB AutoMaatje of de Vrijwillige Thuishulp, afhankelijk van de gemeente waar de mensen wonen. “De chauffeur en passagier dragen een mondkapje, de passagier zit op de achterbank achter de passagiersstoel en er wordt gezorgd voor frisse lucht/open raam”, laat een woordvoerder van Versa Welzijn weten.

Inwoners van Blaricum, Eemnes en Laren kunnen gebruik maken van ANWB AutoMaatje. “Een vrijwilliger brengt u dan met zijn of haar eigen auto naar de priklocatie.” Wie hiervan gebruik wil maken, dient minimaal twee dagen van tevoren een afspraak te maken. De vergoeding bedraagt 30 eurocent per kilometer (contant afrekenen na afloop van de rit).ANWB AutoMaatje BEL is te bereiken via 035-6250005 van maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 09.00 tot 12.30 uur.

De inwoners kunnen ook door een vrijwilliger van de Vrijwillige Thuishulp naar de priklocatie worden gebracht. Ingezetenen van de BEL-gemeenten kunnen bellen met 035-6250000 (maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 10.00 tot 13.00 u). BEL-inwoners betalen 4 euro voor een retour, wel gepast betalen.

Kijk voor meer informatie over de dienstverlening van Versa Welzijn in coronatijd op www.versawelzijn.nl/corona.

Uit de krant