Een impressie van het schetsontwerp van de zorgvilla Blaricum.
Een impressie van het schetsontwerp van de zorgvilla Blaricum. Foto: HD architecten

Bouw begonnen voor zorgvilla in Blaricummermeent

Buurt / wijk

BLARICUM In de Blaricummermeent in Blaricum wordt een nieuwbouwzorgvilla ontwikkeld voor senioren. De eerste paal werd vorige week in de grond ‘gedraaid’ door Bouwbedrijf Van den Hengel.

Naar verwachting zitten alle palen eind deze week trillingsvrij in de grond. De zorgvilla is gelegen in de Blaricummermeent, tussen het oude Blaricumse dorp, het Gooimeer en de gemeente Huizen. Deze prachtige wijk is nieuw, maar de opzet is duidelijk geïnspireerd op het oude Blaricum.

Kleinschalig

De opzet van de zorgvilla is kleinschalig met 29 zorgappartementen. De zorgvilla stelt senioren met een hoge zorgbehoefte in staat om het leven dat ze gewend zijn te leven, zo veel mogelijk voort te zetten. De zorgvilla wordt geëxploiteerd door Stepping Stones en gerealiseerd door Aedifica en Korian.

De centraal op de kavel geplaatste zorgvilla grenst aan het water en wordt omzoomd door hoogwaardige grondgebonden twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en een kinderspeelplaats. Met de komst van de zorgvilla wordt het een levensloopbestendige wijk.

HD architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van deze maatwerkzorgvilla. Karakteristiek voor Blaricum zijn de panden met de royale kappen met lage goot. Dit vormde de inspiratie voor de eigentijdse ontwerpbenadering waarbij de kap het gehele volume als één huis samenvat en de eenheid en uitstraling vormt. Bouwbedrijf Van den Hengel uit Soest is verantwoordelijk voor de bouw. Zorgvilla Blaricum wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2022 opgeleverd.

HD creëert inspirerende plekken waar mensen graag willen wonen, werken en zijn. HD heeft ruime ervaring met binnenstedelijke herontwikkeling, bedrijfshuisvesting en zorgvastgoed. Door de diepgaande en actuele kennis van de vastgoed- en bouwmarkt is HD in staat complexe zorg- en woonprojecten te ontwerpen, te ontwikkelen en te realiseren.

Stepping Stones biedt senioren met een hoge zorgbehoefte een fijne, waardige en liefdevolle plek om te wonen. De zorgprofessionals staan dag en nacht in nauw contact met de bewoners én hun familie. Samen wordt zorg op maat gegeven en een beschermend huishouden. Zo ontstaat een familiegevoel, waarbij kwaliteit en persoonlijke aandacht voorop staan.

Bouwbedrijf Van den Hengel uit Soest blinkt uit in veelzijdigheid, vakmanschap, betrokkenheid en een flinke dosis enthousiasme voor het vak. Waar veel bouwbedrijven de keuze maken te standaardiseren, gaan zij juist voor exclusiviteit. De projecten die zij realiseren, zijn zo uniek dat er geen standaard oplossing voor te bedenken is.

Uit de krant