De Wakkerendijk in Eemnes.
De Wakkerendijk in Eemnes. Foto: Gemeente Eemnes

Onderzoek naar het doortrekken van de Zuidersingel naar Wakkerendijk

Buurt / wijk

EEMNES De gemeente Eemnes heeft een onderzoek laten uitvoeren naar het doortrekken van de Zuidersingel via de Eikenlaan naar de Wakkerendijk. 

Daarbij gaat het ook om het verbinden van de Te Veenweg Zuid met de Eikenlaan voor zowel fietsers als landbouwverkeer. De resultaten van dit onderzoek zijn gisteren besproken in de raadscommissie Ruimte.

Het college van burgemeester en wethouders heeft de ambitie uitgesproken om de ontsluitingswegen in Eemnes voor de toekomst goed te organiseren, het doorgaand landbouwverkeer zo mogelijk buiten de kern om te leiden en een stevige impuls te geven aan het fietsbeleid. Met deze studie is onderzocht hoe een belangrijk deel hiervan kan worden gerealiseerd. 

Vervolgproces

In dit onderzoek is gekeken naar mogelijke tracés en het wegontwerp plus de benodigde investeringen. De resultaten van het onderzoek zijn opiniërend besproken in de raadscommissie Ruimte. Hierbij worden de meningen en gevoelens van raadsleden gepeild. Onderwerp van gesprek is onder andere welk tracé de voorkeur heeft en welke financiële mogelijkheden er zijn om bijvoorbeeld één of meer onderdelen alvast op korte termijn uit te voeren.

Reageren

Wil je reageren op de resultaten van het onderzoek? Dat kan door een mail te sturen naar griffier@eemnes.nl of bellen met raadsgriffier, mevrouw A. de Graaf, via 06-11 19 28 92. Meer informatie staat op www.eemnes.nl.

Uit de krant