Theo Reijn en Jan van Barneveld ondertekenen koopovereenkomst op de plek van de voormalige basisschool De Hink Stap Sprong in Eemnes.
Theo Reijn en Jan van Barneveld ondertekenen koopovereenkomst op de plek van de voormalige basisschool De Hink Stap Sprong in Eemnes. Foto: BEL Combinatie

Gemeente Eemnes werkt aan bestemmingsplannen Hink Stap Sprong en De Hilt

Buurt / wijk

EEMNES - De gemeente Eemnes werkt momenteel aan de bestemmingsplannen voor de woningbouwprojecten op de voormalige plekken van De Hink Stap Sprong en De Hilt. Beide bestemmingsplannen worden vanaf half juni ter inzage gelegd.

De twee woningbouwprojecten zijn in juni 2020 door de gemeenteraad vastgesteld. Het doel van de gemeente Eemnes is namelijk om de komende jaren op verschillende locaties woningen te bouwen. 

De Hink Stap Sprong

Op het terrein van de voormalige basisschool De Hink Stap Sprong worden 38 woningen gerealiseerd, waaronder negen starterswoningen. Het overige deel bestaat uit uit sociale huurappartementen, die verhuurd zullen worden door de Alliantie. Hiervoor ondertekenden wethouder Theo Reijn en Jan van Barneveld, directeur van de Alliantie Ontwikkeling, afgelopen maandag een koopovereenkomst. 

Wethouder Theo Reijn ziet de overeenkomst als een mijlpaal. “Het college vindt het belangrijk dat onze inwoners in iedere levensfase een passende woning kunnen vinden”, deelt hij mede. “Daarom onderzoeken we momenteel nog of er een regeling mogelijk is waarbij deze woningen straks nóg beter bereikbaar zijn voor starters in Eemnes.”

De Hilt

Op de locatie van voormalig sport- en ontmoetingscomplex De Hilt komen in totaal 53 nieuwe koopwoningen. Ze zijn vooral bedoeld zijn voor starters en senioren. Eemnessers konden eerder dit jaar hun voorkeur uitspreken over het type bouwstijl van de woningen. De voorkeuren zijn meegenomen in het beeldkwaliteitsplan, die afgelopen maandag samen met het bestemmingsplan is behandeld door de commissie Ruimte. 

Als alles volgens plan verloopt, begint de woningbouw op het terrein van De Hilt halverwege 2022. Op de plek van De Hink Stap Sprong start de bouw begin 2022. Beide projecten zullen lopen tot eind 2023. 

Afbeelding
Excuses provincie Noord-Holland voor slavernijverleden Mensen 1 jul, 23:33
Afbeelding
Karter Coen Doorn wint koningsklasse NK Sport 1 jul, 18:30
Afbeelding
Klaas Gubbels ontvangt Singerprijs 2022 Cultureel 1 jul, 15:32
Afbeelding
“De huis-aan-huiskrant is een onmisbare informatiebron” Algemeen 1 jul, 08:00
Afbeelding
Concert beiaardier en organist in Johanneskerk Laren Cultureel 1 jul, 07:44
Afbeelding
Steeds meer meldingen van sloopplant Japanse duizendknoop Natuur en Milieu 30 jun, 17:38
Afbeelding
Lezing door journalist en rasverteller Nol van Bennekom Cultureel 30 jun, 14:02

Uit de krant