Burgemeester Van Benthem van Eemnes onthulde het eerste nieuwe straatnaambord samen met burgemeester Röell van Baarn.
Burgemeester Van Benthem van Eemnes onthulde het eerste nieuwe straatnaambord samen met burgemeester Röell van Baarn. Foto: BELCombinatie

Burgemeesters van Eemnes en Baarn onthullen straatnaambord Jhr. C. Röelllaan

Buurt / wijk

EEMNES - Het nieuwe straatnaambord van de Jhr. C. Röelllaan is vrijdag 11 juni officieel onthuld. Tijdens het onderzoek voor het Eemnesser Namenboek bleek namelijk dat de straatnaam foutief geschreven was.

De betreffende straat is vernoemd naar de heer Röell, burgemeester van Eemnes in de periode 1 juli 1895 tot 24 maart 1907. Maar in plaats van met de puntjes op de ‘o’, stond zijn naam op de straatnaamborden sinds 1956 met de puntjes op de ‘e’ geschreven: ‘Jhr. C. Roëlllaan’. Na aanleiding van deze constatering besloot het gemeentebestuur de naam te corrigeren. 

Burgemeester Van Benthem van Eemnes onthulde het eerste nieuwe straatnaambord samen met burgemeester Röell van Baarn. De toenmalige burgemeester Röell van Eemnes is namelijk een ver familielid van burgemeester Röell van Baarn. Na de onthulling zijn de overige borden in de straat direct vervangen. 

Uit de krant