Van links naar rechts: Satyamo Uijldert, Ramona Beemsterboer-Van Urk Dam, Mieke Bakker, Willem Pel en Han Landman op de Stroomzijde.
Van links naar rechts: Satyamo Uijldert, Ramona Beemsterboer-Van Urk Dam, Mieke Bakker, Willem Pel en Han Landman op de Stroomzijde. Foto: Hart voor Blaricum

Hart voor Blaricum staat achter plannen voor veilige Stroomzijde

Buurt / wijk

BLARICUM - Na kennis genomen te hebben van de gewenste maatregelen om de Stroomzijde in de Blaricummermeent veiliger te maken, kan Hart voor Blaricum zich volledig vinden in de voorstellen. Dit liet de fractie afgelopen vrijdag weten. 

Het plan is om de Stroomzijde autoluw en tot een 30km/h-zone te maken, zodat uitsluitend de HOV-bus van de straat gebruik kan maken. Ook de kruising van de Floris V-dreef en Zuiderzeedreef zal betrokken worden. 

De fractie legt uit dat overstekende kinderen beter beschermd zullen zijn met de veiligheidsmaatregelen. “Voor Hart voor Blaricum was het al lang een feit: de HOV zou hier nooit mogen rijden”, ligt de dorpspartij toe. “Dagelijks steken hier honderden kinderen met de fiets of lopend over verspreid over drie verschillende overgangen van de Stroomzijde. Het is nu al gevaarlijk en met de komst van de HOV-bussen wordt het bloedlink.”

Uit de krant