De bouw van de sociale huurwoningen duurde ongeveer een jaar.
De bouw van de sociale huurwoningen duurde ongeveer een jaar. Foto: Pexels

Oplevering 32 energiezuinige eengezinswoningen Blaricummermeent

Buurt / wijk

BLARICUM - De eerste bewoners van 32 energiezuinige eensgezinswoningen in de Blaricummermeent kregen donderdag 2 september hun sleutels. Bewoonster Kaylee Groeneveld ontving de symbolische eerste sleutel.

Het programma startte om 16:00 aan het Laantje van De Jong. De symbolische sleutel werd overhandigd door Anne Oosterbaan, regiodirecteur Gooi en Vechtstreek van de Alliantie, Henri van Dam, directeur Synchroon, en wethouder Maria Klingenberg. De oplevering werd afgesloten met een hapje en drankje bij restaurant Bruis, op loopafstand van de woningen. 

Bijna een jaar geleden startte de bouw van de 32 energiezuinige sociale huurwoningen in de Blaricumse nieuwbouwwijk Blaricummermeent. Aannemer Koopmans uit Enschede bouwde de woningen. Synchroon ontwikkelde de woningen en de Alliantie neemt de sociale huurwoningen nu ‘turn-key’ af. 

“De Alliantie en Synchroon werken vaker samen”, laat de gemeente Blaricum weten. “Beide partijen streven dezelfde doelen na: stad en dorp beter en mooier maken, en huisvesting creëren voor alle doelgroepen die de Alliantie een thuis wil bieden.”

Uit de krant