De zorgvilla is gelegen de Blaricummermeent, tussen het oude Blaricumse dorp, het Gooimeer en de gemeente Huizen.
De zorgvilla is gelegen de Blaricummermeent, tussen het oude Blaricumse dorp, het Gooimeer en de gemeente Huizen. Foto: HD Architecten

Bouw zorgresidentie in Blaricummermeent verloopt soepel

Buurt / wijk

BLARICUM - In de Blaricummermeent in Blaricum wordt momenteel een nieuwbouw zorgvilla gebouwd, voor senioren met een hoge zorgbehoefte. Gisteren werd de bouw, die volgens HD Architecten soepel verloopt, gevierd. Wethouders Kennis was hierbij aanwezig. 

HD Architecten: “Inmiddels is de bouw al vergevorderd en wordt momenteel het metselwerk en de dak- en gevelbekleding aangebracht. Ter gelegenheid van de bouw organiseerde HD een feestelijke bijeenkomst op de bouwplaats.” Als feestelijke ‘bouwhandeling’ overhandigde directeur Robin Dijkgraaf een cheque ter waarde van 500,00 euro van Spelplus aan Milko de Hart, manager huisvesting bij Korian Nederland. Hiermee kan Korian diverse spellen kopen voor de uiteindelijke bewoners. Deze speciaal ontwikkelde spellen kunnen worden ingezet als dagbesteding van ouderen met dementie.

Korian is een toonaangevende Europese exploitant van woonzorgcentra die actief is in 6 landen. De groep exploiteert bijna 900 zorggebouwen, waar de zorgvilla in de Blaricummermeent één van gaan zijn. “Deze prachtige wijk is nieuw, maar de opzet van de villa is duidelijk geïnspireerd op het oude Blaricum”, vertelt HD Architecten. “De opzet is kleinschalig, met 29 zorgappartementen. De zorgvilla stelt senioren met een hoge zorgbehoefte in staat om het leven dat ze gewend zijn te leven zoveel mogelijk voort te zetten. Met de komst van de zorgvilla wordt het een levensloopbestendige wijk.”

Uit de krant