De bewoners zijn blij met hun nieuwe thuis.
De bewoners zijn blij met hun nieuwe thuis. Foto: Het Gooi en Omstreken

Feestelijke opening nieuwe woningen Sherpa: “Veel meer ruimte en makkelijker in contact met elkaar”

Buurt / wijk

BLARICUM - De bewoners van Sherpa aan de Rueterlaan in de Blaricummermeent vierden afgelopen woensdag feest tijdens de officiële opening van hun nieuwe woonplek. Samen met de bewoners en hun familie is er geproost op het complex.

Zo lang mogelijk zelfstandig

In het pand wonen mensen met een lichamelijke beperking of niet-aangeboren hersenafwijking. “In deze omgeving zijn er weinig woonvormen voor mensen met hersenletsel, dus het is fantastisch dat we dit met elkaar konden realiseren voor deze mensen!”, vertelt Elselien van Selst, manager Zorg en Ondersteuning van Sherpa. Ook de bewoners zijn te spreken over hun nieuwe woonplek. “Het belangrijkste vind ik dat ik hier zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen en m’n eigen dingen kan blijven doen”, vertelt bewoonster Christine. 

Bewoners kunnen op de fiets of lopend naar de supermarkt. Vlak naast het appartementencomplex ligt een restaurant en een zwembad. Het Gooimeer is om de hoek. Bewoonster Anja: “Vaak zitten we met mooi weer op het terras waar we bootjes voorbij zien varen en mensen zien zwemmen, fantastisch!” Trotse bewoner Jan voegt daaraan toe: “Het leukste aan het nieuwe complex is het lekkere grote terras en het gezellige contact met de mensen.”

Wensen van bewoners

Sherpa huurt het appartementencomplex van woningcorporatie Het Gooi en Omstreken en het complex is sinds april in gebruik. “We vinden het belangrijk dat er voor iedereen een passende en betaalbare woning beschikbaar is, ook voor mensen met een specifieke zorgvraag”, vertelt Martijn Ketelaar, ontwikkelingsmanager van de woningcorporatie. Lennart van Plateringen, adviseur Vastgoed & Projecten van Sherpa, vertelt dat het uniek en prettig samenwerken was met de woningcorporatie. “We hebben echt kunnen meedenken en de woningen zo kunnen aanpassen aan de wensen van de bewoners. Normaal schuiven we pas veel later aan in zo’n traject.” 

Van het nieuwe complex is ook een film gemaakt. Deze is te zien op het YouTubekanaal van Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken. Klik hier voor de film.

Uit de krant