Zo zou de Hiltlaan er straks uit kunnen zien: gevarieerde woningbouw met veel groen.
Zo zou de Hiltlaan er straks uit kunnen zien: gevarieerde woningbouw met veel groen. Foto: BEL Combinatie

Van Wijnen mag aan de slag met De Hilt na winnen prijsvraag

Buurt & wijk

EEMNES - Van Wijnen Projectontwikkeling Midden BV kwam recentelijk als beste uit de bus bij de prijsvraag die het college van Eemnes had uitgeschreven voor de ontwikkeling van de woningbouw op het terrein van De Hilt. Op basis van de criteria scoorde Van Wijnen het beste van de vijf partijen die meededen. 

Criteria

Er werd door het college gekeken naar naar de grondprijs, de beeldkwaliteit van het plan, aandacht voor senioren, de communicatie- en informatievoorziening, de planning en tot slot de presentatie van het plan. Wethouder Theo Reijn: “Ik was aangenaam verrast door de kwaliteit van alle ingediende plannen. Stuk voor stuk mooi passend in de bestaande wijk, veel aandacht voor groen en biodiversiteit en ook degelijke plannen om Eemnessers bij de ontwikkeling te betrekken.”

Plan voor De Hilt

Met de gunning aan Van Wijnen is een belangrijke stap gezet in de herontwikkeling van De Hilt. Het plan voor het terrein omvat twaalf seniorenwoningen, acht starterswoningen, acht twee-onder-een-kapwoningen, drie vrijstaande woningen en tweeëntwintig appartementen. “Het is een gevarieerd woningbouwprogramma voor alle leeftijdscategorieën”, meldt de gemeente Eemnes. 

Wethouder Reijn voegt daaraan toe: “Op de plek van De Hilt komen koopwoningen in verschillende prijsklassen, geschikt voor jong en oud. Er is daarbij extra aandacht voor senioren die kleiner willen wonen maar toch in hun eigen vertrouwde woonomgeving willen blijven. Het project De Hilt is één van de projecten waardoor in Eemnes de komende twee jaar ruim 140 huur- en koopwoningen beschikbaar komen met 65% in het sociale- en middeldure segment. Daarmee kunnen we een flinke slag slaan om Eemnessers aan een nieuwbouwwoning te helpen.” 

Als alles volgens plan verloopt, starten de bouwwerkzaamheden in 2022.

Uit de krant