Afbeelding
Foto: GNR

Speelbos ’t Laer weer klaar voor het nieuwe seizoen

do 25 nov 2021, 14:42 Buurt / wijk

LAREN - De vrijwilligers van het GNR hebben het afgelopen weekend hard gewerkt in het twee hectare grote speelbos ‘t Laer. Iedere jaar krijgt het speelbos een grondige opknapbeurt.

“Het Goois Natuurreservaat wil graag kinderen in contact brengen met de natuur,” zegt Jaap Vlaanderen, coördinator vrijwilligerswerk en educatie. “In een speelbos doen we dat spelenderwijs. Ik ben ongelooflijk blij dat er zoveel gebruik van wordt gemaakt.”

Het speelbos heeft alles wat een avonturier tussen de vier en twaalf jaar zich maar kan wensen: waterpartijen, modderpoel, hutten en een speciale vogelhoek. Volgend jaar zomer bestaat het speelbos alweer 10 jaar. Het is een oud bos dat ingericht is met uitsluitend natuurlijke speelelementen. Speelnatuur, waar jonge kinderen zich uren kunnen uitleven met zand, water en takken. Aan het einde van het speelseizoen is het terrein wel toe aan een onderhoudsbeurt.

Tientallen vrijwilligers van het Goois Natuurreservaat zetten zich daarvoor in. En ook dit jaar, met extra hulp van leden van de Gooise atletiekclub Hilversum. De beekloop is weer schoongemaakt, er zijn veel bomen en struiken geplant en er zijn nieuwe nestkasten opgehangen.

Jaap Vlaanderen “Ook in het speelbos is diversiteit belangrijk. Gevarieerde ondergroei houdt het bos spannend voor de kinderen maar is ook aantrekkelijk voor vogels”. Dit jaar zijn er maar liefst 400 nieuwe struiken en bomen aangeplant. Denk daarbij aan hazelaar, vuilboom, haagbeuk en hondsroos. Achter het vogelkijkscherm hangen nieuwe nestkasten voor verschillende mezen, de boomkruiper, bosuil en vleermuizen. Speelbos ’t Laer is weer een beetje mooier geworden en klaar voor het volgende speelseizoen!”

Afbeelding
Expositie Boem Paukeslag in het Huis van Eemnes Cultureel gisteren
Afbeelding
Zes coronapatiënten in Tergooi MC: ‘We zijn voorzichtig positief’ Coronavirus 2 dagen geleden
Afbeelding
‘Meins koolraap’ Bol-an 2 dagen geleden
Afbeelding
PoëzieWeek met Elisabeth Lockhorn in bibliotheek Laren Cultureel 2 dagen geleden
Afbeelding
Studenten Conservatorium van Amsterdam treden op in Papageno Huis Laren Cultureel 2 dagen geleden
Afbeelding
Voorleesfeestje met Willeke Alberti in Brinkhuis Laren Cultureel 2 dagen geleden
Afbeelding
Online bewonersavond over participatieavond voor inwoners Laren Algemeen 3 dagen geleden

Uit de krant