De Winter Village Laren werd voor de pandemie altijd druk bezocht.
De Winter Village Laren werd voor de pandemie altijd druk bezocht. Foto: PSpotter

Winter Village Laren en Kerstmarkt voorlopig uitgesteld

Buurt / wijk

LAREN - Op verzoek van de organisatie van Winter Village Laren 2021-2022 is het evenement voorlopig uitgesteld vanwege de nieuwe coronamaatregelen. Dat wordt bekend gemaakt in een raadinformatiebrief. Hetzelfde geldt voor de Kerstmarkt.

“Als het mogelijk is om later alsnog open te gaan, is het college bereid daaraan mee te werken,” staat er in de brief. De aanleiding is de aangescherpt coronamaatregelen die sinds 13 november gelden.

“Het is voor de organisatie niet mogelijk om het evenement op de gewenste en reguliere wijze te organiseren. De huidige maatregelen gelden tot en met 4 december 2021 en het evenement zou op 26 november aanstaande starten. Er is nog veel onduidelijkheid over de maatregelen na 4 december; weer een lockdown, 2G of andere maatregelen behoren tot de mogelijkheden.” Mochten de maatregelen zodanig wijzigen dat er ruimte is om het evenement toch op de reguliere wijze te organiseren, dan zou de organisatie het evenement op 24 december willen starten.

Kerstmarkt

De Kerstmarkt wordt door Bijzonder Laren georganiseerd in samenwerking met de organisatie Winter Village Laren. Bijzonder Laren heeft besloten dat zij de organisatie van de WVL volgen. Mocht het Winter Village door kunnen gaan vanaf eind december, dan wil Bijzonder Laren ook de mogelijkheden onderzoeken om in die periode de Kerstmarkt alsnog te laten plaatsvinden. 

Uit de krant